سم سبز

ارائه دهنده انواع سموم کشاورزی، بذر و کودهای کشاورزی به همراه مقالات آموزشی در رابطه با نحوه استفاده از آنها

سم سبز

ارائه دهنده انواع سموم کشاورزی، بذر و کودهای کشاورزی به همراه مقالات آموزشی در رابطه با نحوه استفاده از آنها

معروف ترین کودهای ادونس و مشخصات آن ها

کود ادونس یکی از بهترین کودهای دنیا است که توسط شرکت آمریکایی تولید می شود. مهندسان ژنتیک، کشاورزی و همچنین پرورش دهندگان برجسته گل و گیاه در تولید این کود مشارکت داشتند. کودهای آدونس کاملا ارگانیک بوده و به گیاه و محیط زیست آسیبی نمی رساند. شما می توانید با توجه به نیاز خود کودهای مخصوص دوره رشد گیاه، کود ریشه یا کود کوکوپیت و هیدروپونیک خریداری کنید.


انواع کود ادونس و نحوه استفاده 

کودهای ادونس انواع مختلفی دارند که در این مقاله مهمترین و پرفروش ترین آنها و نحوه استفاده از هر کدام را توضیح خواهیم داد.


1- کود سه مرحله ای-  Advanced Nutrients pH Perfect Grow – Micro – Bloom

کودهای ادونس گرو، میکرو، بلوم که در واقع برای تمامی مراحل رشد گیاه مناسب هستند، از بهترین و موثرترین کودهای ارگانیک موجود در بازار داخلی هستند.تمامی این 3 نوع کود با تکنولوژی pH Perfect تولید می شوند که PH خاک و محیط رشد گیاه را در تمامی شرایط ثابت نگه می دارد تا مقدار محصول نهایی، اندازه و متابولیسم آن بهبود می یابد.


محصول pH Perfect Micro برای ایجاد گیاهی قوی و مقاوم، pH Perfect Grow برای رشد و متابولیسم گیاه سالم و طبیعی و pH Perfect Bloom برای مرحله ای که گیاه آماده گلدهی یا برداشت است استفاده می شود. این کودها در هر مرحله از رشد گیاه تا زمان گلدهی یا باردهی کمک می کنند تا تمامی مواد مغذی مورد نیاز را همراه با خاصیت تثبیت سطح PH گیاه تامین شود.


ویژگی های کود Adons Grow, Micro, Bloom

بهتر است از آب اسمز معکوس یا آبی که حدود ppm 100 است برای گرفتن بهترین نتیجه استفاده کنید. این محصولات به طور ویژه برای هیدروپونیک، پشم سنگ، کوکوپیت و قرص های رسی ساخته شده اند. کودهای سه مرحله ای برای محیط های رشد گیاه از جمله آیروپونیک، غرقاب، آبیاری قطره ای، زهکشی و آب عمیق (DWC) مناسب هستند.در زیر می توانید خواص و ویژگی های هر کود را مشاهده کنید:


pH Perfect Micro:

میکروکود ادونس حاوی عناصر کمیاب با کیفیت بسیار بالایی است. نتیجه ترکیب این کود با دو کود بعدی، ایجاد گیاهان سالم و قوی است که تمام ریزمغذی های مورد نیاز خود را داشته باشند و این باعث رشد مداوم آنها می شود.


کود گرو ادونس 

کود pH Perfect Grow حاوی مواد مغذی ضروری و یک سری مواد مغذی بسیار غلیظ هستند که تمام عناصر مورد نیاز گیاهان شما را تامین می کنند. نتیجه ترکیب این کود با بلوم و میکرو تامین عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم به همراه عناصر کمیاب و متابولیت های ثانویه است که در نتیجه گیاهان ساختاری سالم و متابولیسم عالی خواهند داشت.


پرفکت بلوم(pH Perfect Bloom)

کود آدونس بلوم که به کود گلدهی آدونس نیز معروف است، در کنار دو کود قبلی، تمام مواد مغذی مورد نیاز گیاه برای جوانه زنی و گلدهی یا باردهی را تامین می کند که مهمترین آنها پتاسیم و فسفر است.


دستورالعمل مصرف

کود سه مرحله ای آدونس دستورالعمل های مختلفی برای استفاده دارد که متاسفانه اکثر آنها اشتباه بوده و نتیجه خوبی نخواهید گرفت.کودهای Gro، Micro و Bloom را باید در  نسبت های مساوی 1:1:1 ترکیب کنید. شما همچنین باید 4 میلی لیتر در هر 1 لیتر از هر کود مصرف کنید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید از سه محصول فوق در مجموع 1 لیتر کود مخلوط تهیه کنید، باید از هر کدام 4 میلی لیتر برداشته و مخلوط کنید.


برای به دست آوردن بهترین نتیجه، توصیه می کنیم هر بار از هر 3 محصول با هم استفاده کنید. برای ترکیب، ابتدا محصول Micro، سپس Grow و در نهایت Bloom را اضافه کنید.

همه چیز درباره زمان و روش‌های کوددهی درختان

زمانی که درختان کاشته می شوند با مراقبت مناسب، آبیاری، کوددهی ، سم کشاورزی و هرس رشد می کنند. درختان و درختچه های بالغی که در شرایط مساعد خاک رشد می کنند ممکن است به کود کمی نیاز داشته باشند یا اصلا نیاز نباشد. کود غذا نیست. گیاهان غذای خود را از طریق فتوسنتز دریافت می کنند. کود، مواد معدنی و مغذی برای فتوسنتز و رشد را فراهم می کند. زمانی می توان کود را اضافه کرد که مواد معدنی در خاک وجود نداشته باشد یا کم باشد.


2 نکته برای کوددهی درختان


الف) بررسی نیاز به کوددهی


تست خاک:

آزمایش خاک، اسیدی یا قلیایی بودن خاک را به همراه سطوح مواد مغذی موجود تعیین می کند.با توجه به نتایج، ممکن است نیاز باشد که به خاک مواد مغذی اضافه شود.


.رشد:

رشد ضعیف درختچه ها و درختان به شکل:


برگهای سبز کم رنگ

اندازه برگ کوچکتر از حد معمول است.

برگ های درخت زودتر از رسیدن فصل پاییز می ریزد یا تغییر رنگ می دهد.

کاهش رشد شاخه ها

شکنندگی شاخه ها

این علائم همیشه به میزان کم مواد مغذی در خاک مربوط نمی شود و  لزوما با خرید کود نمی توان این مشکلات را درمان کرد.

بلکه ممکن است خاک بسیار فشرده، بیماری ها، آفات، علف هرز، هوای بد این علائم را ایجاد کنند.


محل کاشت

اگر درختچه ها یا درختان در یک چمن بارور منظم رشد می کنند، نیازی به کود دادن جداگانه ندارید. ریشه درختان و درختچه ها مقداری از کودهای چمن را جذب می کنند. ولی درختانی که در خاک های شنی با مواد آلی کم یا بدون مواد آلی رشد می کنند ممکن است نیاز به کوددهی داشته باشند.


ب) مواد مغذی

متداول ترین مواد مغذی مورد استفاده نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند. کلسیم، منیزیم و گوگرد سایر مواد مغذی ضروری گیاه هستند که به مقدار نسبتاً زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. عناصری مانند روی یا آهن به بسیاری از کودها اضافه می شوند. اگر گیاهان کمبود ریز مغذی ها را دارد، از کودهای حاوی ریزمغذی ها استفاده کنید.


نوع کود مصرفی

استفاده از کود کامل به طور کلی توصیه می شود مگر اینکه آزمایش خاک فسفر و پتاسیم کافی را نشان دهد.

دو نوع کود در دسترس است: کند رهش و سریع رهش


1) سریع رهش(محلول در آب )

کودهای سریع رهش نسبت به محصولات کند رهش که در مدت زمان طولانی تری نیتروژن آزاد می کنند، هزینه کمتری دارد. مواد مغذی کودهای سریع رهش می به سرعت در خاک نفوذ می کنند. در خاک های شنی و با زهکشی خوب، کودهای سریع رهش می توانند با کمی بارندگی یا آبیاری به ریشه نفوذ کنند. 


2) کند رهش( کنترل شده)

کودهای کند رهش نسبت به کودهای سریع رهش دوره رهاسازی نیتروژن طولانی تری دارد. نیتروژن در کودهای آهسته رهش می تواند با گوگردپوشانده شود. نصف یا بیشتر از کل نیتروژن در کودهای با رهش کنترل شده باید نیتروژن نامحلول در آب باشد. کودهای آهسته رهش برای درختچه ها و درختان تازه کاشته شده انتخاب خوبی هستند.


هر آنچه که باید درباره کود شیمیایی سفید بدانید

کود شیمیایی سفید

کود شیمیایی سفید را کود نیتروژن یا ازت می نامند. این کود عنصر نیتروژن که یک عنصر ضروری برای رشد گیاه است را برای گیاهان مختلف تامین می کند.
کمبود نیتروژن باعث زرد شدن گیاه و در نتیجه کاهش فتوسنتز در گیاه می شود.

انواع کود شیمیایی سفید
1) نیترات آمونیوم:
نیترات آمونیوم یک کود شیمیایی سفید غلیظ است. می توان با حداقل هزینه کود نیتروژن تولید کرد. مشکل اصلی استفاده از آن جذب آب زیاد است.

2) اوره:
اوره هنگامی که در خاک قرار می گیرد، نیتروژن به آمونیاک تبدیل می شود. اوره به آسانی از طریق برگ های گیاهان جذب می شود و به اندازه ترکیبات آلی مانند نیترات آمونیوم موقع اسپری روی برگ سبز باعث سوختگی برگ نمی شود. اوره نیز مانند نیترات آمونیوم بسیار جاذب آب است و باید پوشانده شود تا خشک و دانه ای بماند.

3) فرم اوره:
اخیراً مواد اوره توسعه یافته و به عنوان کود استفاده می شود. این مواد از واکنش بین اوره و فرمالدئید به دست می آیند. هنگام استفاده از این کود، الگوی رشد گیاه نسبت به منابع مختلف نیتروژن یکنواخت است. همچنین رشد ریشه را افزایش می دهد.

4) سیانامید کلسیم:
از واکنش کاربید کلسیم و گاز نیتروژن در دمای زیاد به دست می آید. سیانامید بسیار قلیایی است و  با خاک های اسیدی سازگاری دارد. 

نشانه های کمبود کود سفید:
نیتروژن یکی از مواد مغذی اصلی گیاهان است که معمولا در خاک کافی است. با برداشت های بی رویه و بیش از حد از خاک، میزان این عنصر در خاک برای گیاه کاهش می یابد. در صورت عدم استفاده از کود سفید با علائم کمبود نیتروژن در گیاه مواجه می شویم. همانطور که نیتروژن از سمت ریشه به سمت بالا حرکت می کند، علائم کمبود ابتدا در برگ های پیر و پایینی دیده می شود و شروع به کم رنگ شدن و زرد شدن می کنند و به مرور زمان کل گیاه زرد می شود. کمبود نیتروژن همچنین باعث کوتاهی گیاه و رشد نکردن ریشه و ساقه می شود. گیاهانی که کمبود نیتروژن دارند، برگ های کوچکتر و گیاهان ضعیف تری دارند.

خواص کود شیمیایی سفید
نیتروژن برای رشد گیاه بسیار موثر است. میزان رشد گیاه به مقدار نیتروژن بستگی دارد. اگر گیاه بخواهد به درستی رشد کند باید نیتروژن لازم را از خاک به صورت طبیعی یا از طریق کود دریافت کند.
کارایی فتوسنتزی گیاه را افزایش می دهد و در نتیجه برگ های سبزتری خواهد داشت.
کمبود نیتروژن باعث ایجاد میوه های کوچک و نامناسب می شود.
نسبت به اوره و نیترات آمونیوم رطوبت بیشتری دارد. اما برای شالیزارها مناسب نیست.
به سرعت در آب حل می شود و راحت جذب گیاه می شود.

عوارض مصرف بیش از حد نیتروژن
مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی سفید می تواند عوارض جانبی برای گیاهان شما داشته باشد که برخی از آنها به شرح زیر است:
این امر منجر به تیره شدن رنگ برگها می شود.
میوه ها و محصولات دیرتر می رسند.
باعث کاهش کیفیت و زمان نگهداری محصولات می شود.
گیاه شکننده می شوند.
گیاهان به آفات حساس تر می شوند و بیشتر مورد حمله قرار می گیرند و نیاز به خرید سم بیشتر می شود.
افزایش نیترات در گیاه می تواند برای انسان و حیوانات مضر باشد و به توسعه سرطان خون در انسان کمک می کند زیرا گلبول های قرمز خون را از بین می برد.

شایع ترین بیماری ها و آفات کاهو و راهکارهای مبارزه با آنها

کاهو به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها و مواد معدنی برای سلامت انسان بسیار مفید است. کاهو نیز مانند سایر گیاهان مورد حمله آفات و بیماری های مختلفی قرار می گیرد شته و تریپس از آفات مهم و شناخته شده کاهو هستند که علاوه بر این ها در این مقاله به شایع ترین بیماری ها و موثرترین روش ها برای مبارزه با آن ها می پردازم. برای مشاهده و خرید انواع سموم کشاورزی اینجا کلیک کنید.

شته ها
یکی از آفات مهم و رایج کاهو به شمار می رود که علاوه بر خسارت وارده باعث شیوع بیماری های مختلف می شود.شته ها با خوردن آب کاهو باعث پیچ خوردن برگ های جوان می شوند و در نتیجه فروش کاهو را کاهش می دهد.
از طریق جلوگیری از ورود گیاهان آلوده به مزرعه، شخم زدن خاک قبل از کاشت، کنترل علف های هرز، استفاده از حشره کش هایی مانند مالاتیون در کاهش آلودگی بسیار موثر است.

تریپس
تریپس یکی از حشرات مضر کاهو است که می تواند در تمام طول دوره رشد و حتی در سردخانه روی کاهو تاثیر بگذارد و با تغذیه از کاهو باعث تغییر شکل، پژمردگی و کاهش کیفیت محصول شود.
برای مبارزه با حشره تریپس باید گیاهان آلوده از محل رشد حذف شوند، علف های هرز و کلیه گیاهان میزبان تریپس با استفاده از آبیاری بارانی حذف شوند تا جمعیت حشرات کاهش یابد و استفاده از سموم دینوتوفوران نیز موثر است.

بیماری لکه قهوه ای
یکی از مهم ترین بیماری های کاهو است که باعث کاهش کیفیت کاهو می شود. قارچ علاوه بر کاهو به پیاز، تره فرنگی و اسفناج آسیب می رساند و به صورت لکه های بیضی شکل روی برگ ها ظاهر می شود.برگها در ابتدا قهوه ای روشن هستند و به تدریج قهوه ای تیره می شوند. باافزایش بیماری، برگ های خراب جمع شده و چروکیده می شوند.
بهترین راه برای مبارزه با این بیماری شخم عمیق و حذف بقایای گیاهی باقی مانده است که باعث مرگ موجودات قارچی موجود در بقایای آن می شود. این نوع قارچ رطوبت دوست بوده و کاهش آبیاری در مبارزه با آن موثر و کاربردی است. از خرید سم شیمیایی نیز برای کاهش بیماری استفاده می شود.

پوسیدگی نرم کاهو
یکی از مخرب ترین بیماری های کاهو است که به آن پوسیدگی سفید می گویند. برگ های بیرونی کاهو پژمرده می شوند. به تدریج توده های پنبه مانند روی کاهوی آسیب دیده ظاهر می شود که قارچ هستند. بعد از مدتی کاهو خم می شود و در نهایت باعث افتادن کاهو می شود.
روش های مبارزه با آن حذف کاهوی آلوده، عدم استفاده از آبیاری بارانی، جلوگیری از ورود آب از زمین آلوده به زمین سالم و ضدعفونی خاک با محلول فرمالدئید باعث کنترل بیماری می شود.

پوسیدگی طوقه ی کاهو
یکی از شایع ترین بیماری های کاهو است که به تدریج باعث مرگ گیاه از قسمت سر و در نتیجه افتادن آن ها می شود. گاهی از لکه های قهوه ای، شیره ترشح می شود.
روش های مبارزه با آن حذف بقایای آلوده، شخم زدن، ضدعفونی کردن خاک با پنتو کلرونیتروبنزن است.

سفیدک پودری کاهو
یکی از شایع ترین بیماری های قارچی در گلخانه است که بسته به سن کاهو شدت بیماری متفاوت است. ابتدا علائم به صورت لکه های سفید پودر مانند در بخش پشتی و رویی برگ های قدیمی به حالت پراکنده نشان می دهند. در صورت شدت بیماری برگ های جوان نیز آلوده می شوند و به تدریج کاهو خراب می شود.
 تهویه ی مناسب گلخانه، استفاده از آبیاری قطره ای، ضدعفونی کردن بذرها با مس و قارچ کش هاکه برای گلخانه توصیه شده اند، پیشنهاد می شود.

مناسب‌ ترین کودها برای گیاهان آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی برای رشد بهینه نیاز به کود دارند و بهترین نوع کود باید با توجه به شرایط و نوع گیاه انتخاب شود. اغلب افراد برای تقویت رشد گیاهان آپارتمانی به نوع و اهمیت کود توجهی ندارند و همین امر باعث می شود که گیاهان آپارتمانی شادابی و شادابی کافی نداشته باشند. اگر کود بیش از حد مجاز به گیاه داده شود باعث آسیب جدی به گیاه و از بین رفتن آن می شود.

آبیاری گیاهان آپارتمانی به مرور زمان مواد مغذی را از خاک جدا می کند و آنها را با آب گلدان خارج می کند. در نتیجه پس از مدتی خاک گلدان دیگر حاوی مواد مغذی مانند پتاسیم، نیتروژن و فسفر نیست و این می تواند به گیاه آسیب برساند. بنابراین برای تقویت گیاهان آپارتمانی باید دوباره این مواد مغذی در اختیار گیاه قرار گیرد. این کار با کود دهی انجام می شود. به طور کلی، بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی باید ترکیبی متعادل از مواد معدنی باشد تا گیاهان شاداب بماند.

بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی کودی است که نیازهای گیاه را در نظر گرفته و حاوی درشت مغذی های ضروری مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم و ریزمغذی هایی مانند مس، بور، آهن و کلسیم باشد.


به طور کلی کودها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:

کودهای آلی یا ارگانیک

کودهای شیمیایی

کودهای بیولوژیکی یا بیولوژیکی


چه عناصری در کود وجود دارند؟

عناصر پرمصرف که عناصر ماکرو نیز نامیده می شوند: این عناصر شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم و منیزیم است.عناصر کم مصرف یا کم مصرف که ریز مغذی ها نیز نامیده می شوند: این عناصر عبارتند از مس، آهن، بور، روی و منگنز.


انواع کود برای گیاهان تزئینی و آپارتمانی چیست؟

کودهای مختلفی با مارک ها و نام های مختلف در بازار به فروش می رسند که در زیر تعدادی از انواع و طبقه بندی های اصلی را برای شما نام می برم:


کودهایی که باعث ریشه زایی می شوند: این نوع کود باعث تقویت ریشه و رشد بهتر ریشه و سپس گیاه می شود که بیشتر برای کاکتوس ها، ساکولنت ها و گیاهانی که می خواهید سریعتر رشد کنند استفاده می شود.


کودهای برگی: برخی از گیاهان گل ندارند و رشد برگ آنها بسیار مهم است، در این صورت باید از کودهایی با نیتروژن بالا استفاده کرد.


کودهای گلدهی: اگر گیاهی دارید که دیگر گل نمی دهد یا گل هایش زود پژمرده می شوند، باید گیاه را با کودهای مخصوص گل دهنده تقویت کنید. مقدار پتاسیم در کودهای گلدار زیاد است.

کودهای باغی و حیاط: این کودها تفاوت چندانی با کودهای ذکر شده در بالا ندارند و می توانید برای گیاهان مختلف  و تقویت ریشه بذرهایی که جوانه زدند مثل بذر چمن ، بذر صیفی جات از آنها استفاده کنید.


بهترین زمان برای خرید کود گیاهان آپارتمانی

بهترین فصل برای استفاده از کود برای گیاهان سرپوشیده فصل رشد آنها است که از اوایل بهار شروع می شود و تا اواخر تابستان ادامه دارد.کودها شامل نیتروژن، پتاسیم و کلسیم هستند.

.